Gemengd koor Lovendegem
  DIRIGENT

Nicolas

facebook

 

foto dirigentNicolas De Cock studeerde viool aan het conservatorium van Gent bij M. Bezverkhni (1e laureaat Koningin Elisabeth wedstrijd ‘76).
Hij behaalde er in 2002 zijn meestergraad en begon intussen op regelmatige basis muziek te schrijven.
Hij ontwikkelde zich hierin verder in de compositieklas van Dirk Brossé, eveneens  aan het conservatorium van Gent. 

Nicolas behaalde in 2005 zijn masterdiploma compositie met grote onderscheiding en is vooral actief als componist, orkestrator en arrangeur.
De voorbije jaren werkte hij zeer nauw samen met Dirk Brossé.
De arrangementen en orkestraties die uit deze samenwerking voortvloeiden werden onder meer uitgevoerd door Brussels Philharmonic Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen, De Filharmonie, Het Nationaal orkest van België,  Noord Nederlands Orkest, L'Orchestre de la Suisse Romande, The London Symphony Orchestra, The Chamber Orchestra of Philadelphia, Prima La Musica, The London Voices, José Van Dam, Julia Migenes, Sinead O'Connor, Qilian Chen en vele anderen. 

Als componist valt Nicolas De Cock niet in één vakje te stoppen. Hij is thuis in vele muzikale stijlen en schrijft voor heel diverse bezettingen. Zijn oeuvre omvat onder meer kamermuziek, koormuziek, werk voor harmonieorkest, een vioolconcerto, enz. 
Tot de recente werken behoren onder meer een strijkkwintet, een suite voor strijkorkest en de liedcyclus “Gorgeous Nothings” een cyclus van 5 liederen voor strijkorkest, sopraan, koor en harp, opgedragen aan de wereldvermaarde architect Paul Robbrecht. 

Nicolas is tevens verbonden aan de muziekacademie Deinze als leerkracht muziektheorie.

Sedert de start in 2006 is hij ook de enthousiaste dirigent van ons koor El Mundo-LoLaatst bijgewerkt op 21/11/17 door eric@elmundolo.be